top of page

RÓLAM

2005 óta természetfotózom, kedvenc témám a makrovilág, de szívesen kísérletezek elvont kompozíciókkal, hosszú záridős, vakus, multiexpozíciós technikákkal is, főként naplemente környékén és az azt követő, úgynevezett kék órában. Az utóbbi időben egyre több fotót készítek drónnal, ezeknél a témáknál leginkább a felszíni formákkal, a különleges kompozíciókkal való játék az, ami igazán vonz.

2009-ben felvételt nyertem a Magyar Természetfotósok Szövetségébe, a naturArt-ba. Itt megismerkedhettem a hazai természetfotózás legjobbjaival, igyekeztem sokat tanulni tőlük, munkásságukból további inspirációt meríteni, és folyamatosan fejlődni. A természet csodáinak művészi szintű bemutatásán túl nagyon fontosnak tartom a közönség szemléletformálását és a természetvédelem fontosságának hangsúlyozását is. Hiszek benne, hogy a művészi alkotások segítségével fel tudjuk hívni a figyelmet a megóvandó értékek fontosságára, így kapcsolódik össze a természetvédelem és a fotóművészet.

Az utóbbi években sikeresen szerepeltem a legrangosabb hazai természetfotós megmérettetéseken, az „Év Természetfotósa”, a „Magyarország 365”, a „Varázslatos Magyarország”, a „Magyar Sajtófotó” és az „Év Magyar Fotója - Év Magyar Fotósa” pályázatokon, illetve jó néhány nemzetközi versenyen is (Magical Nature - Nature Photography of the Year 2022, 2018, Golden Turtle Photo Contest 2020, GDT European Nature Photography of the Year 2019, BioPhotoContest 2019, Asferico International Nature Photography Competition 2018, Milvus International Nature Photography Contest 2018, 2016, Oasis Photo Contest 2017).

signo.png

Ravasz Balázs
természetfotós

a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége

és a Nimród Fotóklub tagja

bottom of page